Eenvoudig, gemakkelijk en onweerstaanbaar: geef toe aan de verleiding met mijn chocolade dessertcrème

Ontdek mijn heerlijke recept voor chocolade dessertcrème. Zo romig en chocoladeachtig, het is perfect om een goede maaltijd af te sluiten of voor een zoete traktatie gedurende de dag. Volg mijn tips van de grote chef-kok voor een perfect geslaagde crème en een explosie van smaken. Vergeet niet, koken is ook een kwestie van hart en verbeelding, dus aarzel niet om de uwe de vrije loop te laten om dit recept te personaliseren.

Bereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Ingrediëntenlijst voor het maken van chocoladedessertcrème voor 4 personen

  • 100g pure chocolade
  • 50g poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 cl melk
  • 2 eetlepels Maïzena (maïszetmeel)

De voorbereiding

 

Eenvoudig, gemakkelijk en onweerstaanbaar: geef toe aan de verleiding met mijn chocolade dessertcrème
© Avantzekerheid

 

  1. Begin met het breken van de chocolade in stukjes en doe deze in een pan.
  2. Voeg de suiker en de melk toe, en verwarm op een laag vuur.
  3. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten.
  4. Roer in een kom de eidooiers met de Maïzena tot een glad mengsel.
  5. Wanneer de melk warm is, giet een deel ervan over de geklopte eieren, meng en giet alles terug in de pan.
  6. Zet de pan terug op het vuur en kook de room op 85°C, onder voortdurend roeren.
  7. Wanneer de room is ingedikt, giet je het in 4 ramekins en laat je het afkoelen voordat je het serveert.
Lees ook  Thee verovert de wereld: ontdek waarom dit Oude Drankje populairder is dan ooit !

Dieetinformatie van het recept

Een portie van deze chocoladedessertcrème bevat ongeveer 200 calorieën, wat overeenkomt met 10% van de aanbevolen dagelijkse energie-inname.

Het is een recept dat vrij rijk is aan suikers, maar het bevat ook calcium dankzij de melk. Als u de calorische gevolgen van dit recept wilt verminderen, kunt u een deel van de suiker vervangen door een kookzoetstof, zoals stevia.

 U kunt ook amandel- of sojamelk gebruiken om het vet te verminderen.

Tips en variaties

Als je wat variatie wil, probeer het recept dan met melkchocolade of witte chocolade. Je kunt ook geraspte kokos of gehakte noten toevoegen om een andere dimensie aan je dessert te geven.

 Een andere leuke variatie is om een deel van de melk te vervangen door sterke koffie voor een mocha-chocoladecrème.

Lees ook  Onthul uw kooktalenten met deze authentieke en smakelijke dauphinoise gratin!

Met een klein koekje is dit het perfecte dessert om een goede maaltijd mee af te sluiten! En voor de echtgenoten, waarom voeg je niet een eetlepel gezouten karamel toe aan het einde van je ramekins voordat je de room erin giet?

Een tip: maak wat extra, want met deze tip, garandeer ik je dat je chocoladedessertcrème in een mum van tijd zal worden verslonden!

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.