Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Ingrediëntenlijst voor het maken van chocoladedessertcrème voor 4 personen
- 100g pure chocolade
- 50g poedersuiker
- 2 eidooiers
- 50 cl melk
- 2 eetlepels Maïzena (maïszetmeel)
De voorbereiding
- Begin met het breken van de chocolade in stukjes en doe deze in een pan.
- Voeg de suiker en de melk toe, en verwarm op een laag vuur.
- Roer tot de chocolade volledig is gesmolten.
- Roer in een kom de eidooiers met de Maïzena tot een glad mengsel.
- Wanneer de melk warm is, giet een deel ervan over de geklopte eieren, meng en giet alles terug in de pan.
- Zet de pan terug op het vuur en kook de room op 85°C, onder voortdurend roeren.
- Wanneer de room is ingedikt, giet je het in 4 ramekins en laat je het afkoelen voordat je het serveert.
Dieetinformatie van het recept
Een portie van deze chocoladedessertcrème bevat ongeveer 200 calorieën, wat overeenkomt met 10% van de aanbevolen dagelijkse energie-inname.
Het is een recept dat vrij rijk is aan suikers, maar het bevat ook calcium dankzij de melk. Als u de calorische gevolgen van dit recept wilt verminderen, kunt u een deel van de suiker vervangen door een kookzoetstof, zoals stevia.
U kunt ook amandel- of sojamelk gebruiken om het vet te verminderen.
Tips en variaties
Als je wat variatie wil, probeer het recept dan met melkchocolade of witte chocolade. Je kunt ook geraspte kokos of gehakte noten toevoegen om een andere dimensie aan je dessert te geven.
Een andere leuke variatie is om een deel van de melk te vervangen door sterke koffie voor een mocha-chocoladecrème.
Met een klein koekje is dit het perfecte dessert om een goede maaltijd mee af te sluiten! En voor de echtgenoten, waarom voeg je niet een eetlepel gezouten karamel toe aan het einde van je ramekins voordat je de room erin giet?
Een tip: maak wat extra, want met deze tip, garandeer ik je dat je chocoladedessertcrème in een mum van tijd zal worden verslonden!