Getuigenis: “Ik had de ondeugendste zomer van mijn leven”.

Terwijl de zomer verzengende temperaturen lijkt te beloven, wordt Eléna verteerd door een ander soort hitte: opwinding.

Deze discrete en gereserveerde vrouw, een geharde 35-jarige vrijgezel, heeft besloten haar leven in de loop van een seizoen op zijn kop te zetten. Geïnspireerd door een collega op kantoor die zich in een soortgelijke situatie bevindt, is ze erin geslaagd haar leven op te fleuren door zich aan te sluiten bij de wereld van het libertarisme.

Door middel van haar verhaal deelt Eléna met ons haar reis, haar angsten en haar ontdekkingen, op de weg naar het ontwaken voor een leven bevrijd van de beperkingen opgelegd door het celibaat en de sociale normen.

Eén zomer, één beslissing en een heel leven staat op het punt te veranderen…

Eléna’s ontwaken

De zomer leek een hete zomer te worden, niet alleen vanwege de zonnige temperaturen, maar vooral vanwege de hitte van opwinding die Eléna’s lichaam in zijn greep hield. De eeuwig vrijgezelle 35-jarige, wijs en gereserveerd, had besloten haar leven deze zomer op zijn kop te zetten.

Het idee was ingegeven door een kantoorgenoot die, in een soortgelijke situatie, haar leven had opgepept door zich bij de libertijnse scene aan te sluiten. “Ik moest voelen dat ik leefde, de vrouw zijn die ik altijd al wilde zijn: onafhankelijk, gedurfd, vrij om te genieten van mijn verlangens zoals ik dat wilde,” vertrouwt ze me toe, terwijl ik tegenover haar zit in haar gezellige flat in het 16e arrondissement van Parijs.

Lees ook  Wie sagt man nein zu Ihren Lieben, ohne sich schuldig zu fühlen?

De kleur van verandering

De aanleiding voor deze revolutie was eenvoudig: eenzaamheid.

Elena had de charme verloren van haar eenzame dagelijkse routine van tv-avonden, diepvriesmaaltijden en weekenden die ze doorbracht in afwachting van een teken van het lot of Prince Charming.

Eléna, eenvoudig, natuurlijk, briljant en sociaal, bleef bijna tien jaar lang zonder date. “Ik was eraan gewend om alleen te zijn, om niemand voor te stellen op familiefeestjes of brunches met vrienden. Maar het fenomeen dat ooit mijn bête noire was, is mijn handlanger geworden. Maar dat was de laatste druppel… “

Een nieuwe satelliet in het libertijnse sterrenstelsel

Aanvankelijk herkalibreren zijn dateringstoepassing om potentiële vrijers die op zoek waren naar een serieuze verbintenis te ruilen voor mannen die op zoek waren naar frivole avonturen, begon het te veranderen.

De overgang was niet gemakkelijk, maar Eléna leek vastbesloten. Haar onenightstands vonden de hele zomer plaats: mannen van verschillende leeftijden en achtergronden.

“Ik moet toegeven dat ik in het begin als versteend was, het was nog angstaanjagender dan ik me had voorgesteld. Ik was bang voor hun reacties, bang om beoordeeld of afgewezen te worden, maar toen realiseerde ik me dat we hetzelfde wilden”, vertelt ze geëmotioneerd.

Lees ook  Het hartverscheurende besef van de werkelijkheid: ouders helpen om de overgang van het strand naar het klaslokaal te overwinnen.

De vruchten van vrijheid

Eléna’s nieuwgevonden vrijheid, of beter gezegd haar pas ontdekte vrijheid, smaakte haar als honing.

Ze proefde van een gevarieerd palet aan sensuele ervaringen terwijl ze de nuances van haar vrouwelijkheid herontdekte, maar bovenal kwam ze uit haar schulp om de lucht in te ademen die beïnvloed werd door seksuele en sentimentele vrijheid.

Eléna blijft zich er echter van bewust dat “in dit soort relaties niemand wordt beoordeeld op zijn keuzes, zijn uiterlijk of zijn seksualiteit. Er zijn geen normen of druk. Je bent vrij om te zijn wie je bent, ongeacht wat de maatschappij denkt”.

Aan het einde van een zomer vol overgave en voldoening weigert Eléna, die zichzelf altijd een “verstokte vrijgezel” noemde, zich in een hokje te laten stoppen.

Eléna is opgegroeid, volwassen geworden en heeft een bewustwording doorgemaakt waarvan ze koste wat kost wil genieten.

Haar ‘zomeravonturen’ hebben haar ogen geopend en haar hart bevrijd van maatschappelijke druk en stereotypen. Hoewel ze het gevoel heeft dat ze nog veel over zichzelf moet leren, vertrouwt Eléna zichzelf toe “Ik ben niet langer een verstokte vrijgezel, ik ben een vrije vrouw”..

Haar terugkeer naar Parijs was niet alleen het begin van een nieuw jaar, maar ook en vooral het begin van een leven waarin Eléna nu danste op het ritme van haar eigen verlangens.

Lees ook  Hoe overwin je en herstel je van een onmogelijke liefde (zoals Jack en Rose in de Titanic) ?

Morgen is er weer een dag

Gesterkt door haar nieuwe ervaringen, haar zelfvertrouwen versterkt door de zachtheid van haar nieuwgevonden vrijheid, is Eléna nu een tevreden, levendige vrouw die verlangt naar dagen die net zo helder zijn als haar herboren sterrennachten.

De ‘libertijnse’ zomervakantie leek Eléna niet alleen te hebben blootgesteld aan de intieme uitersten van de wereld die op haar wachtte achter de deuren van de seksuele bierté, maar deze transcendente ervaring had ook haar gevoel van eigenwaarde versterkt.

“Ik vind mezelf leuker dan voorheen. Ik heb het zelfvertrouwen terug dat in de loop der tijd verdwenen was”. besluit ze met een vleugje emotie, waarmee ze zowel de emotionele reis als de nieuw geleerde lessen weergeeft.

Het is niet te zeggen wat de toekomst voor Eléna in petto heeft aan het einde van deze gedurfde parenthese, maar één ding is zeker: ze heeft besloten om haar pad te blijven verkennen met passie, nieuwsgierigheid en vooral ongeduld.

De liefde zal ongetwijfeld snel haar pad kruisen.

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.