Voorbereidingstijd
Gezien de verschillende stappen, is de voorbereidingstijd ongeveer 20 minuten.
Kooktijd
De totale kooktijd is 45 minuten: 15 minuten voor de aardappelen gestoomd, en 30 minuten bakken in de oven voor de gratin.
Aan uw schorten!
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 45 minuten En daar heb je het, je hebt alle informatie om dit heerlijke kabeljauwgratin recept te laten slagen. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
Hier is wat je nodig zult hebben:
- 600g kabeljauw
- 1 kg aardappelen
- 30 cl verse room
- 200g geraspte gruyère
- Een bosje peterselie
- Olijfolie
- Zout, peper
De voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Schil en snijd de aardappelen in plakjes.
- Stoom de aardappelen ongeveer 15 minuten.
- Bak ondertussen de kabeljauw in een pan met een beetje olijfolie.
- Leg de plakjes aardappel en de kabeljauw in een ovenschaal.
- Overgiet het geheel met verse room, bestrooi met geraspte gruyère.
- Zet de schotel halverwege de oven gedurende 30 minuten.
- Serveer de hete gratin, met een beetje gehakte peterselie erop.
Dieet van het recept

Dit recept voor kabeljauwgratin biedt een goed uitgebalanceerd gerecht, met eiwitten geleverd door de kabeljauw en koolhydraten met de aardappelen.
Reken op ongeveer 450 calorieën per portie. Als je het recept verder wilt verlichten, kun je de verse room vervangen door lichte room of zelfs magere melk.
Je kunt ook kiezen voor light kaas om de vetinname te verminderen.
Tips en varianten
Aarzel niet om met dit kabeljauwgratin recept te spelen door het aan te passen aan je smaak. Voor een exotische touch, waarom niet vervangen de peterselie door verse koriander?
Of als je een beetje meer hebberig wilt zijn, kun je een paar plakjes chorizo bovenop de gratin toevoegen, dit zal een mooie pittige touch toevoegen. Maar onthoud, het belangrijkste is om plezier te hebben in de keuken en te genieten aan tafel!
Een andere tip van de beroemde Franse chef Pierre Hermé is om de gratin in de oven te laten staan gedurende tien minuten nadat je deze hebt uitgezet, het resultaat zal een goed gouden en smakelijke gratin zijn.