Het geheim van een goudbruine kabeljauwgratin: een Franse familierecept

Heeft u smaakpapillen op zoek naar nieuwe smaken? Kinderen te overtuigen dat vis heerlijk kan zijn? Laat me mijn recept voor kabeljauwgratin met u delen. Eenvoudig, smaakvol en onovertroffen, het combineert de zachtheid van de kabeljauw met de klassiekers van de Franse keuken zoals de gratin en verse room. Alles bekroond met de onmisbare smaak van peterselie. Dit recept is er om uw gezin te plezieren en de ster te zijn van uw diner tafel, met extra tips van grote Franse chefs.

Voorbereidingstijd

Gezien de verschillende stappen, is de voorbereidingstijd ongeveer 20 minuten.

Kooktijd

De totale kooktijd is 45 minuten: 15 minuten voor de aardappelen gestoomd, en 30 minuten bakken in de oven voor de gratin.

Aan uw schorten!

Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 45 minuten En daar heb je het, je hebt alle informatie om dit heerlijke kabeljauwgratin recept te laten slagen. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

Hier is wat je nodig zult hebben:

  • 600g kabeljauw
  • 1 kg aardappelen
  • 30 cl verse room
  • 200g geraspte gruyère
  • Een bosje peterselie
  • Olijfolie
  • Zout, peper

De voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°c. 
  2. Schil en snijd de aardappelen in plakjes. 
  3. Stoom de aardappelen ongeveer 15 minuten.
  4. Bak ondertussen de kabeljauw in een pan met een beetje olijfolie. 
  5. Leg de plakjes aardappel en de kabeljauw in een ovenschaal. 
  6. Overgiet het geheel met verse room, bestrooi met geraspte gruyère. 
  7.  Zet de schotel halverwege de oven gedurende 30 minuten. 
  8. Serveer de hete gratin, met een beetje gehakte peterselie erop.
Lees ook  Ontdek mijn geheime recept voor tiramisu, een Italiaanse lekkernij om je vingers bij af te likken !

Dieet van het recept

 

© Avantzekerheid

 

Dit recept voor kabeljauwgratin biedt een goed uitgebalanceerd gerecht, met eiwitten geleverd door de kabeljauw en koolhydraten met de aardappelen.

Reken op ongeveer 450 calorieën per portie. Als je het recept verder wilt verlichten, kun je de verse room vervangen door lichte room of zelfs magere melk.

Je kunt ook kiezen voor light kaas om de vetinname te verminderen.

Tips en varianten

Aarzel niet om met dit kabeljauwgratin recept te spelen door het aan te passen aan je smaak. Voor een exotische touch, waarom niet vervangen de peterselie door verse koriander?

Of als je een beetje meer hebberig wilt zijn, kun je een paar plakjes chorizo bovenop de gratin toevoegen, dit zal een mooie pittige touch toevoegen. Maar onthoud, het belangrijkste is om plezier te hebben in de keuken en te genieten aan tafel!

Lees ook  Geniet van gezondheid: ontdek de kunst van koken voor welzijn en voedingsbalans

 Een andere tip van de beroemde Franse chef Pierre Hermé is om de gratin in de oven te laten staan gedurende tien minuten nadat je deze hebt uitgezet, het resultaat zal een goed gouden en smakelijke gratin zijn.

Related post

Reineke Bressers
Geschreven door, Reineke Bressers
Hallo iedereen, mijn naam is Reineke Bressers! Welkom op onze website gewijd aan nieuws, astrologie, spiritualiteit, psychologie, spelletjes en puzzels, koken en alles wat met het huis te maken heeft. In samenwerking met Douglas en Berangaria hebben we besloten om onze kennis en passies met jullie te delen! Ons doel is niet alleen om je te vermaken, maar ook om je aan het denken te zetten, vragen te stellen en je kennis uit te breiden. Ik hoop dat je geniet van de inhoud en dat je hier een plek vindt voor uitwisseling, delen en ontwikkeling. Veel plezier bij het ontdekken!