het geheim van een lang leven

Is geluk een dagelijkse keuze?

Ik herinner mijn vrienden en familie graag aan dit verhaaltje wanneer onze gesprekken over geluk gaan.

Lucy, mijn goedhartige buurvrouw, altijd gekleed in haar bloemetjesjurk en gewapend met haar niet aflatende glimlach, zegt me steeds: Elke ochtend kies ik ervoor gelukkig te zijn.

Een ritueel, een zelfbevestiging waaraan ze trouw blijft, ongeacht de uitdagingen die het leven haar stelt. Dus, lieve lezers, hoe kies jij je ochtendroutine?

Geluk is een kwestie van gewoonte

Laten we even de tijd nemen om het wijdverspreide idee te deconstrueren dat geluk een permanente staat is, een ultieme bestemming die bereikt moet worden.

In werkelijkheid, is geluk vaak een gemoedstoestandeen benadering van het leven die soms een paar aanpassingen vereist. Er is niets mystieks aan, of iets dat alleen bereikt kan worden door een paar gelukkigen.

Lees ook  10 feilloze technieken om je zelfvertrouwen te vergroten en je leven te veranderen !

Integendeel, ieder van ons heeft de potentie om gelukkig te zijn, en het begint vaak met het invoeren van bepaalde gewoontes.

Bewezen technieken om van het dagelijks leven te genieten

De wetenschap zelf bevestigt dat er bepaalde praktijken zijn die, wanneer ze in onze routine worden opgenomen, een echte impact kunnen hebben op ons geluksniveau.

Eén daarvan, volgens een onderzoek van de Universiteit van Californië, is het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek.

De oefening is eenvoudig: schrijf elke avond drie dingen op waarvoor je dankbaar bent.

Het kan zo triviaal zijn als een vogel die zingt of een voorbijganger die lacht – het belangrijkste is dat je de tijd neemt om de kleine momenten van vreugde in je dagelijks leven te waarderen.

Lees ook  Getuigenis: "Ik had de ondeugendste zomer van mijn leven".

Geluk zit in het delen

Elke keer als ik samen met mijn oma zelfgemaakte jam maak, zegt ze: Het geheim van goede jam is delen.

Nou, geloof me, geluk is geen uitzondering op deze regel. Geluk is besmettelijk.

Dus aarzel niet om te geven, te helpen, te delen, het zal niet alleen een positieve invloed hebben op de mensen om je heen, maar het zal je ook helpen om je gelukkiger te voelen.

Hoe vind je geluk in je dagelijks leven | Een bewezen techniekvracdrive

Ons geluk hangt van ons af, en van ons alleen

Zoals Lucy zo goed zegt, de keuze ligt in onze handen.

Elke dag is een nieuwe kans, een lege pagina waarop we ons eigen geluk kunnen tekenen. Dus laten we ervoor kiezen gelukkig te zijnEn vergeet niet: zelfs op donkere dagen is er altijd een lichtje om te volgen, hoe klein ook.

Lees ook  je favoriete kitten onthult je karakter!

Dus, welke keuze maak jij morgenochtend?

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.