Ik heb geen enkele intimiteit meer met mijn partner. . . Hier zijn de 10 redenen (en die van mijn diepe onbehagen)

Getuigenis : Ik heb geen intimiteit meer met mijn partner

Er zijn momenten in het leven waarop de tijd, de intimiteit en zelfs de liefde lijken te vervagen zonder dat we het merken.

Ik bevind me op dat punt in mijn leven waar de sensuele leven dat ik heb gekend en gekoesterd, geen plaats meer heeft. Ik weet niet meer wanneer we voor het laatst de liefde hebben bedreven…

Een intimiteit verloren in de tijd

Er is dat zowel vreemde als hartverscheurende gevoel wanneer je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst een intiem moment met je partner hebt gedeeld.

 

Ik heb geen enkele intimiteit meer met mijn partner. . . Hier zijn de 10 redenen (en die van mijn diepe onbehagen)
© Avantzekerheid

 

Het enige wat overblijft is die leegte, die stilte die tussen ons is ingestort. Ik heb geprobeerd onze laatste momenten van passie te traceren, maar alles wat in me opkomt zijn flarden van gesprekken, nutteloze ruzies en dagen zonder een enkel woord.

We zijn ergens onderweg elkaar kwijtgeraakt, vertrouwde Diane me op een avond toe, haar ogen vol verdriet en spijt. En ik kan niet anders dan denken aan hoe gelijk ze heeft. We zijn zo ver uit elkaar gegroeid dat we vergaten wat het betekent om echt dichtbij te zijn. Het is alsof we in twee parallelle universums leven, elk opgesloten in zijn eigen eenzaamheid, voegde ze eraan toe, en die woorden klonken in mij als een doodsklok. Maar misschien is het ondanks alles nog niet te laat om elkaar terug te vinden, om opnieuw te leren liefhebben.

1. Vermoeidheid heeft de overhand genomen

Ik zeg het je zonder omwegen, de eerste reden waarom mijn intieme leven achteruit is gegaan, is vermoeidheid. Ja, die vermoeidheid die op onze schouders drukt na een lange werkdag, huishoudelijke taken, kinderen…

Lees ook  10 redenen waarom ik hem niet zal vergeven dat hij me heeft bedrogen

Er zijn momenten geweest dat ik me op onfatsoenlijke tijden naar bed sleepte, te uitgeput om aan iets anders te denken dan aan mijn bed. En ’s ochtends begint het weer van voor af aan. Het is een spiraal die geen ruimte laat voor intimiteit.

2. De stress van het dagelijks leven

De tweede factor is stress. De angst om niet goed genoeg te zijn, om te falen, om het allemaal niet te kunnen bolwerken… Deze stress is een echt gif voor de libido. Het maakte me prikkelbaar, minder geduldig en vooral, het bouwde tussen mij en mijn partner een muur van onbegrip en frustraties op.

3. Communicatie is vervaagd

De derde reden heeft te maken met de communicatie in mijn relatie. Na verloop van tijd stopten we met praten, met het delen van onze gevoelens en verlangens. Dit gebrek aan communicatie creëerde een kloof tussen ons, waardoor onze intieme momenten steeds zeldzamer en mechanischer werden.

4. De routine heeft de controle overgenomen

De vierde reden is waarschijnlijk de meest voorkomende: de routine. Deze routine die zich langzaam installeert, zonder dat we het beseffen. De dagen lijken op elkaar, de gebaren ook. Onze intieme momenten zijn voorspelbaar geworden, zonder verrassing. En de opwinding is langzaam verdwenen.

Lees ook  Mijn date met verraad - Ze heeft hem bedrogen!

5. Het zelfbeeld is verslechterd

De vijfde reden is persoonlijker. Na verloop van tijd is mijn zelfbeeld veranderd. Ik begon te twijfelen aan mijn aantrekkingskracht, aan mijn vermogen om te verleiden. Dit gebrek aan zelfvertrouwen had een directe impact op mijn intieme leven. Hoe kan je plezier geven als je jezelf niet aantrekkelijk voelt ?

6. Ik ben mijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt

De zesde reden is misschien wel de moeilijkste om toe te geven: het verlies van vertrouwen in mezelf. Ik begon me ongeschikt, minder aantrekkelijk en ontoereikend te voelen. Dit gevoel lijkt zich in alle aspecten van mijn leven te infiltreren, inclusief intimiteit. Hoe kan ik me op mijn gemak voelen bij iemand anders als ik me niet op mijn gemak voel bij mezelf?

7. Ik heb niet voor mezelf gezorgd

De zevende reden is dat ik niet goed voor mezelf heb gezorgd. Tussen het werk, de kinderen en het huishouden door, heb ik mijn persoonlijk welzijn volledig verwaarloosd. Mijn lichaam was uitgeput, mijn geest was gestrest en ik stopte met me aantrekkelijk te voelen. Als je je niet goed voelt in je vel, is het moeilijk om je goed te voelen in een intieme relatie.

8. Ik voelde me niet gewaardeerd

 

Ik heb geen enkele intimiteit meer met mijn partner. . . Hier zijn de 10 redenen (en die van mijn diepe onbehagen)
© Avantzekerheid

 

De achtste reden is dat ik me niet gewaardeerd voelde. Ik begon een gebrek aan respect en waardering te voelen, wat begon te knagen aan mijn zelfwaardering. Zonder dat gevoel van gewaardeerd worden, is het moeilijk om een intieme verbinding te onderhouden.

Lees ook  De tekens dat je niet met de juiste persoon bent: tips, technieken en de voordelen van verandering dat je niet met de juiste persoon bent: tips, technieken en de voordelen van verandering

9. Ik heb onze relatie verwaarloosd

De negende reden is dat ik onze relatie heb verwaarloosd. Opgeslokt door de draaikolk van het dagelijks leven, stopte ik met onze relatie een prioriteit te maken. We stopten met het doorbrengen van kwaliteitstijd samen, met emotioneel verbinden. Deze verwaarlozing creëerde afstand tussen ons, waardoor intimiteit moeilijk werd.

10. Ik kon mijn behoeften niet uitdrukken

De tiende reden is dat ik mijn behoeften niet kon uitdrukken. Ik hield mijn gevoelens en verlangens voor mezelf, uit angst voor confrontatie of afwijzing. Zonder deze open communicatie begon onze intimiteit te lijden.

Je weet nu alles.

Deze tien redenen hebben bijgedragen aan het verdwijnen van intimiteit uit mijn leven. Maar ik blijf overtuigd dat we met tijd, luisteren en veel liefde deze waardevolle band kunnen herstellen.

Als je jezelf herkent in mijn getuigenis, aarzel dan niet om het te delen op de sociale media.

Omdat praten over je intieme leven geen taboe is, maar de eerste stap naar een beter begrip van jezelf en je relatie.

Related post

Reineke Bressers
Geschreven door, Reineke Bressers
Hallo iedereen, mijn naam is Reineke Bressers! Welkom op onze website gewijd aan nieuws, astrologie, spiritualiteit, psychologie, spelletjes en puzzels, koken en alles wat met het huis te maken heeft. In samenwerking met Douglas en Berangaria hebben we besloten om onze kennis en passies met jullie te delen! Ons doel is niet alleen om je te vermaken, maar ook om je aan het denken te zetten, vragen te stellen en je kennis uit te breiden. Ik hoop dat je geniet van de inhoud en dat je hier een plek vindt voor uitwisseling, delen en ontwikkeling. Veel plezier bij het ontdekken!