Ik heb geleerd mezelf te waarderen

Dit is waarom ik heb geleerd om niet meer achter hem aan te jagen.

Lange tijd vond ik dat ik wilde vechten voor een eenzijdige liefde, een genegenheid die hij nooit leek te kunnen geven. De lange nachten wachtend op een simpel berichtje, de onophoudelijke hoop gevoed door elk gebaar, elk woord dat hij uitsprak, dit alles putte uiteindelijk mijn vitaliteit en mijn geluk uit.

Ik realiseerde me dat van iemand houden niet betekent dat je een schaduw wordt, een eeuwige volgeling. Dit leidde me tot de serieuze en diepgaande reflectie die ik vandaag met jullie wil delen

Toen ik begon te leren om niet achter hem aan te lopen, realiseerde ik me dat de vrijheid en sereniteit die ik altijd had gezocht in mezelf lag en niet in iemand anders.

Dit besef kwam na maanden van stil lijden, tranen vergieten en onrustig slapen. Elke dag bleef ik volharden in het zoeken naar zijn aandacht, wachtend tot hij me zou opmerken, hopend dat hij me belangrijk zou vinden. Maar alles wat ik terugkreeg was oorverdovende stilte en ijzige onverschilligheid.

Ik was als een schaduw in zijn leven, wanhopig om gezien te worden.

Het was op dat moment dat Chloé, mijn vriendin van meer dan twintig jaar, deze woorden zei die bij me aansloegen: Je kunt iemand niet dwingen om je te zien zoals jij dat wilt. Je moet jezelf leren zien door je eigen ogen. Die woorden veranderden mijn perspectief.

Lees ook  Ontcijfer de 8 tekenen van manipulatie: wees geen slachtoffer meer

Ik begon te begrijpen dat ik mezelf niet door hem moest definiëren, maar door mezelf. Chloé herinnerde me ook aan een andere belangrijke waarheid: Je bent liefde en respect waard en je hoeft niet achter iemand aan te lopen om dat te krijgen.

Toen begon ik te leren om niet achter hem aan te rennen. Ik begon van mezelf te houden, mezelf te respecteren en mijn eigen waarde te erkennen. En ik realiseerde me dat ik zijn validatie niet nodig had om me compleet te voelen.

Het was een moeilijk en soms pijnlijk proces, maar elke stap bracht me dichter bij de persoon die ik werkelijk ben. Ik leerde om niet meer achter hem aan te lopen en daardoor vond ik een kracht in mezelf waarvan ik niet wist dat ik die bezat.

(c)vracdrive

1. Ik heb eindelijk respect voor mezelf

De eerste reden was dat ik mezelf begon te respecteren. Ik realiseerde me dat ik in een relatie zat waarin ik niet gewaardeerd werd om mijn ware waarde.

Ik besloot me te richten op mijn eigenwaarde en mezelf niet langer te onderschatten.

2. Ik werd me bewust van mijn eigen behoeften

Ten tweede begon ik te begrijpen wat mijn behoeften waren in een relatie. Ik wilde een evenwichtige relatie, waarin liefde, respect en aandacht wederzijds waren.

Lees ook  Hoe lang duurt de euforie van jonge stellen ?

Ik realiseerde me dat ik het verdiende om met iemand te zijn die mij waardeerde en mijn gevoelens respecteerde.

3. Ik ben onafhankelijker geworden

Ik ben onafhankelijker geworden. Ik ben dingen voor mezelf gaan doen, beslissingen gaan nemen voor mijn persoonlijke en professionele leven zonder zijn goedkeuring of steun nodig te hebben.

4. Ik heb geleerd om alleen te zijn

Ik heb geleerd om alleen te zijn. Ik realiseerde me dat ik geen partner nodig heb om gelukkig te zijn. Ik begon van mijn eigen gezelschap te genieten en geluk te vinden in de kleine dingen in het leven.

@versievrouw

Testimonial 💬 In Frankrijk zijn meer dan 18 miljoen mensen single. De helft van hen is 50 jaar of ouder. Pascale, 54 jaar, vertelt ons hoe zij haar single leven leidt. #temoignage #celibat #sitederencontre #rupture

Originele soundtrack – Version Femina

5. Ik stopte met compromissen sluiten voor hem

Ik stopte met compromissen sluiten. Ik stopte met mijn verlangens, dromen en doelen opzij te zetten om hem tevreden te stellen. Ik besefte hoe belangrijk het was om mijn behoeften op de eerste plaats te zetten.

6. Ik richtte me op mijn persoonlijke groei

Een andere belangrijke reden is dat ik me richtte op mijn persoonlijke groei. Ik begon tijd en energie te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling, nieuwe dingen te leren, nieuwe passies te ontdekken en me te ontwikkelen als persoon.

Lees ook  Getuigenis van Marie: "Mijn hart was gebroken door een bedrieger".

7. Ik was niet langer angstig

Ik was bezorgd over deze relatie. Het was een bron van stress en angst voor me geworden. Ik besloot er een punt achter te zetten en rust in mijn hoofd te zoeken.

(c)vracdrive

8. Ik verdiende beter!

Ten slotte is de belangrijkste reden dat ik me realiseerde dat ik beter verdiende. Ik realiseerde me dat ik iemand verdiende die van me houdt, me respecteert en me waardeert om wie ik ben.

Als jij je in mijn verhaal kunt vinden, aarzel dan niet om het te delen. op sociale netwerken. Misschien kan mijn ervaring iemand anders helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over hun liefdesleven.

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.