Ontdek chocolade- en koffiemousse: een onweerstaanbare verwennerij

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten Kooktijd: ongeveer 5 minuten

Ingrediëntenlijst voor koffiechocolademousse voor 4 personen

  • 200 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel koffie-extract

Bereiding

Een eenvoudig, lekker en voordelig recept: mijn zalmwrap, een makkelijk en heerlijk recept om met het hele gezin te delen!© VracDrive

  • Smelt de chocolade op laag vuur in een kleine steelpan (vergeet niet af en toe te roeren zodat het niet aan de bodem blijft plakken).
  • Scheid in een kom de eiwitten van de dooiers. Houd de eiwitten apart voor later.
  • Voeg de suiker en het koffie-extract toe aan de eidooiers en klop tot een romige massa.
  • Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw ze dan voorzichtig door je chocolade/koffie mengsel.
  • Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast alvorens op te dienen.
Lees ook  Ontdek mijn heerlijke chocoladetaart op de manier van grote Franse chefs!

Diëtetiek van het recept

Deze chocolade- en koffiemousse mag dan heerlijk zijn, het aantal calorieën is nog steeds redelijk, met ongeveer 250 calorieën per portie. Voor een nog caloriearmere versie kun je de poedersuiker vervangen door stevia, een calorievrije natuurlijke zoetstof. Kies ook voor 70% of meer pure chocolade, die rijk is aan antioxidanten en minder zoet.

@delicesbykhadouj

Recept met thermomix mogelijk te maken met elektrische mixer #moussedecafé #koffie #coffeetiktok #coffeemousse #thermomix #foryou #pourtoi #tiktokfoodie #tiktokfood #recette #recept

Ochtendkoffie – Chevy & Nalba

Tips en variaties

Wil je deze chocoladekoffiemousse wat pittiger maken? Hier zijn een paar eenvoudige ideeën om het te personaliseren:

  • Vervang het koffie-extract door een eetlepel van je favoriete likeur voor een vleugje originaliteit (kersenlikeur gaat bijzonder goed samen met chocolade).
  • Voeg een handvol gemalen walnoten toe voor een knapperigere textuur.
  • Serveer met zelfgemaakte slagroom of een quenelle vanille-ijs voor nog meer verwennerij.
Lees ook  Eenvoudig, gemakkelijk en onweerstaanbaar: geef toe aan de verleiding met mijn chocolade dessertcrème

Waarschuwing Om je mousse tot een succes te maken, moet je de eiwitten stijf kloppen. Spatel ze er vooral voorzichtig doorheen om te voorkomen dat ze breken.

Veel kookplezier!

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.