Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 20 minuten
Ingrediëntenlijst voor het maken van Chocoladefondant voor 4 personen
- 200g pure chocolade
- 150g suiker
- 125g boter
- 4 eieren
- 1 eetlepel bloem
De voorbereiding
- Verwarm uw oven voor op 180°C.
- Laat de chocolade en de in stukjes gesneden boter smelten in een pan au bain marie.
- Meng in een kom de eieren en de suiker en voeg dan de bloem toe.
- Schenk het chocolade/boter mengsel in de kom en meng goed.
- Giet het mengsel in een ingevette vorm en bak gedurende 20 minuten.
Dieet informatie van het recept
Onze chocoladefondant is een ware traktatie, maar let op, want het is een vrij calorierijk recept. Het bevat inderdaad ongeveer 500 calorieën per portie. Voor een lichtere versie kunt u de boter vervangen door appelmoes en 70% cacao chocolade gebruiken.
Tips en varianten
Geen zorgen, deze chocoladefondant is eenvoudig aan te passen aan uw wensen.
Voor een originele toets voeg je sinaasappelzeste toe of stukjes peer in de bereiding. Als u een liefhebber bent van intense smaken, kies dan voor 85% cacao chocolade of meer.
Maar het belangrijkste is dat u ervan geniet!
Aarzel niet om te experimenteren met dit recept, koken draait tenslotte om ontdekken en delen.