Ontdek het authentieke recept van Marokkaanse muntthee, een genot !

Goedendag allemaal, mijn lieve fijnproevers! Vandaag neem ik jullie mee op reis naar Marokko met een heerlijk en verfrissend recept voor muntthee. Bereid je culinaire paspoort voor want we gaan opstijgen! Deze zachte drank, traditioneel uit Marokko, combineert de zachtheid van groene thee met het krachtige en geurige aroma van munt. Maak je geen zorgen als je geen grote fan bent van suiker, de aanpassing gebeurt volgens jouw smaak. Dus, klaar om comfort te vinden in een kopje thee? Volg de gids!

Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 10 minuten

Ingrediëntenlijst om Marokkaanse Muntthee te maken voor 4 personen

  • 1 liter water
  • 1 goede handvol verse munt
  • 2 eetlepels losse groene thee
  • 100 g suikerklontjes (maar voel je vrij om aan te passen naar jouw smaak)

De bereiding

 

Ontdek het authentieke recept van Marokkaanse muntthee, een genot !
© Avantzekerheid

 

  1. Begin met het koken van de liter water in een pan.
  2. Voeg vervolgens de losse groene thee toe, zet de temperatuur lager en laat ongeveer 5 minuten trekken bij 90°C.
  3. Spoel de muntblaadjes af onder koud water, schud ze uit om het overtollige water te verwijderen en voeg ze toe aan de thee.
  4. Voeg vervolgens de suikerklontjes toe, laat het dan opnieuw trekken gedurende 5 minuten op dezelfde temperatuur. Serveer warm.

Voedingswaarde van het recept

Marokkaanse muntthee is een caloriearm drankje als je de hoeveelheid toegevoegde suiker controleert. Als je de aanbevolen 100g suiker gebruikt, bevat het drankje in totaal ongeveer 400 calorieën voor de 4 porties. Voor een lichtere versie kun je de suiker verminderen, of kiezen voor een suikervervanger zoals ahornsiroop, honing of zelfs stevia.

Lees ook  Ontdek mijn geheime recept voor tiramisu, een Italiaanse lekkernij om je vingers bij af te likken !

Tips en variaties

Zeggen ze niet dat in de keuken de geheim ligt in de variëteit? Om wat variatie aan te brengen, kun je proberen de verse munt te vervangen door andere kruiden.

Ik bijvoorbeeld, vind het leuk om citroengras te gebruiken. Het is heerlijk en het verandert dingen een beetje. In de zomer, aarzel dan niet om het koud te serveren, het is verfrissend en net zo heerlijk.

Een andere tip die ik graag deel, is het toevoegen van een paar druppels oranjebloesemwater voor een nog sterker oosters accent.

Dus waar wacht je nog op? Laten we gaan koken en nieuwe smaakhorizonten verkennen met deze heerlijke Marokkaanse muntthee! Geniet van je ontspannende moment met een kop thee!

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.