Voorbereidingstijd: ongeveer 15 minuten Kooktijd: 20 minuten
Lijst van ingrediënten voor het maken van een chocoladetaart voor 4 personen
Voor dit familievriendelijke en warme recept heb je nodig:
- 200g donkere chocolade
- 150g suiker
- 125g boter
- 50g bloem
- 4 eieren
De bereiding
Hier is stap voor stap hoe je deze heerlijke chocoladetaart kunt maken:
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Smelt de chocolade en boter samen. Dit kan in de magnetron of au bain-marie, afhankelijk van je voorkeur.
- Klop in een andere kom de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel ontstaat.
- Meng de twee bereidingen en voeg dan de bloem toe.
- Giet het mengsel in een beboterde vorm en bak ongeveer 20 minuten.
Voedingswaarde van het recept
Dit chocoladetaart recept is heerlijk, maar ook behoorlijk rijk aan suiker en vet. Voor een lichtere versie kun je een deel van de suiker vervangen door appelmoes, die zal je taart zoeten zonder extra calorieën toe te voegen.
Je kunt kiezen voor chocolade met 70% cacao om de hoeveelheid suiker te verminderen.
Tips en variaties
@habiba_cooks Voici la recette du gâteau au chocolat, elle est inratable😋🤩//insta:chouchouuu69 #tiktokacademie #chouchouuu69cooks #gateauauchocolat #faitmaison
Om dit recept wat spannender te maken, waarom niet wat noten of witte chocoladeschilfers aan het deeg toevoegen? Je kunt ook een deel van de donkere chocolade vervangen door melkchocolade of zelfs witte chocolade. De mogelijkheden zijn eindeloos!
En vergeet niet het belangrijkste: stop veel liefde in het bereiden van deze taart, want dat is altijd het geheime ingrediënt van een geslaagde patisserie! Smakelijk eten mijn fijnproevers!