Ontdek het geheim van de grote Franse chefs voor een gemakkelijke en onweerstaanbare chocoladetaart!

Goedemorgen mijn lieve fijnproevers! Vandaag deel ik met jullie het ultieme recept dat zowel jong als oud zal doen smelten van genot: de chocoladetaart! Eenvoudig, snel en onweerstaanbaar heerlijk, deze lekkernij herinnert ons aan onze kindertijd. Volg mij om de geheimen van een zachte chocoladetaart, rijk aan chocolade met een vleugje zoetheid, te ontdekken. En als kers op de taart zal ik jullie chef-kok trucs onthullen om een totaal succes te garanderen. Dus, doe je schorten aan!

Voorbereidingstijd: ongeveer 15 minuten Kooktijd: 20 minuten

Lijst van ingrediënten voor het maken van een chocoladetaart voor 4 personen

Voor dit familievriendelijke en warme recept heb je nodig:

  • 200g donkere chocolade
  • 150g suiker
  • 125g boter
  • 50g bloem
  • 4 eieren

De bereiding

Hier is stap voor stap hoe je deze heerlijke chocoladetaart kunt maken:

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Smelt de chocolade en boter samen. Dit kan in de magnetron of au bain-marie, afhankelijk van je voorkeur.
  3. Klop in een andere kom de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel ontstaat.
  4. Meng de twee bereidingen en voeg dan de bloem toe.
  5. Giet het mengsel in een beboterde vorm en bak ongeveer 20 minuten.

Voedingswaarde van het recept

 

Lees ook  Ontdek mijn geheime recept voor tiramisu, een Italiaanse lekkernij om je vingers bij af te likken !
Ontdek het geheim van de grote Franse chefs voor een gemakkelijke en onweerstaanbare chocoladetaart!
© Avantzekerheid

 

Dit chocoladetaart recept is heerlijk, maar ook behoorlijk rijk aan suiker en vet. Voor een lichtere versie kun je een deel van de suiker vervangen door appelmoes, die zal je taart zoeten zonder extra calorieën toe te voegen.

Je kunt kiezen voor chocolade met 70% cacao om de hoeveelheid suiker te verminderen.

Tips en variaties

@habiba_cooks

Voici la recette du gâteau au chocolat, elle est inratable😋🤩//insta:chouchouuu69 #tiktokacademie #chouchouuu69cooks #gateauauchocolat #faitmaison

♬ son original – Habiba cooks

Om dit recept wat spannender te maken, waarom niet wat noten of witte chocoladeschilfers aan het deeg toevoegen? Je kunt ook een deel van de donkere chocolade vervangen door melkchocolade of zelfs witte chocolade. De mogelijkheden zijn eindeloos!

En vergeet niet het belangrijkste: stop veel liefde in het bereiden van deze taart, want dat is altijd het geheime ingrediënt van een geslaagde patisserie! Smakelijk eten mijn fijnproevers!

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.