Ontdek mijn geheime recept voor tiramisu, een Italiaanse lekkernij om je vingers bij af te likken !

Goedendag mijn beste vrienden koks ! Ik ben verheugd om jullie een recept te presenteren dat unaniem is in huis : de traditionele tiramisu. Een romig en gulzig dessert dat een gewoon diner omtovert in een uitzonderlijk moment. Een recept van Italiaanse oorsprong waarbij elk ingrediënt essentieel is en perfect harmonieert voor een symfonie van smaken. Ik zal jullie tips van grote Franse chefs delen om dit lekkers te verfijnen. Bereid je voor om je smaakpapillen naar Italië te laten reizen terwijl je in je keuken blijft. Top ! We trekken het schort aan en gaan aan de slag. Volg me stap voor stap, je zult zien, het is kinderspel.

Bereidingstijd: 20 minuten Rusttijd: 2 uur

Ingrediëntenlijst voor het bereiden van een tiramisu voor 4 personen

 • 4 eidooiers
 • 100g suiker
 • 250g mascarpone
 • 200g lange vingers (ongeveer 24 koekjes)
 • 200ml espresso koffie
 • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder

De bereiding

© Avantzekerheid
 1. Begin eerst met het mengen van de eidooiers en de suiker tot je een bleek mengsel krijgt.
 2. Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het mengsel en blijf roeren tot je een homogene bereiding krijgt.
 3. Dompel de koekjes snel in de espresso koffie en leg ze op de bodem van een schotel.
 4. Bedek de koekjes met de helft van het mascarpone mengsel en herhaal dit met een tweede laag koekjes en de rest van de bereiding.
 5. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder.
 6. Laat het dessert minstens 2 uur in de koelkast rusten voordat je het serveert.
Lees ook  Ontdek Mon Wrap au Saumon Smakelijk en eenvoudig te bereiden

Dieet voor het recept

Een traditionele tiramisu is een vrij rijk dessert, ongeveer 350 calorieën per portie. Het bevat voornamelijk vetten en suikers. Maar maak je geen zorgen, als je een lichtere versie wilt, kun je de mascarpone vervangen door kwark. Je zou ook een deel van de suiker kunnen vervangen door synthetische of natuurlijke zoetstof zoals stevia.

Tips en varianten

Er zijn verschillende manieren om een tiramisu te herinterpreteren. Waarom probeer je het niet met fruit zoals aardbeien of frambozen? Je kunt ook een originele touch toevoegen met speculaas koekjes of Bretonse palets in plaats van lange vingers. En in de winter, voor een meer feestelijke smaak, voeg een vleugje sinaasappel of kaneel toe!

Dus, pak je lepels en geniet ervan. Het belangrijkste is om een goede tijd in de keuken te hebben en te genieten van dit heerlijke recept met je dierbaren.

Spis treści

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.