Bereidings- en kooktijd
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Lijst van ingrediënten voor het maken van een chocoladetaart voor 4 personen
- 200g pure chocolade
- 200g verse room
- 50g suiker
- 3 eieren
- 1 kruimeldeeg
De voorbereiding
- Verwarm uw oven voor op 180°C .
- Laat de chocolade samen met de room smelten in een pan op laag vuur.
- Klop in een kom de eieren met de suiker.
- Voeg geleidelijk het chocolade/roommengsel toe aan het eier/suiker mengsel.
- Verspreid het kruimeldeeg in een taartvorm, prik erin met een vork.
- Giet het chocolademengsel over het kruimeldeeg.
- Bak gedurende 25 minuten op 180°C. Laat afkoelen alvorens te serveren.
Dieetinformatie over het recept
Aangezien het hier gaat om een chocoladetaart, is het suiker- en vetgehalte vrij hoog: ongeveer 350 calorieën per portie . Als u dit recept gezonder wilt maken, kunt u suiker vervangen door stevia of een andere zoetstof naar keuze. Voor het kruimeldeeg, overweeg een volkoren versie die rijker is aan vezels.
Tips en variaties
Als je een echte lekkerbek bent, raad ik je aan om een klein snufje zout aan je chocoladeganache toe te voegen, dat geeft een verrassende smaaknuance en we kunnen er thuis niet meer zonder! En waarom probeer je niet eens een witte chocoladetaart? Het is een andere heerlijke variant en geloof me, je kinderen zullen er ook dol op zijn!