Ontdek mijn heerlijke chocoladetaart op de manier van grote Franse chefs!

Chocoladetaartjes zijn een mooie lekkernij, nietwaar? Vandaag deel ik met jullie een recept dat alle chocoladeliefhebbers zal bekoren – een uiterst eenvoudige, smakelijke en onweerstaanbare Chocoladetaart! Dus voeg je bij mij in de keuken en laten we samen dit heerlijke dessert bereiden. Oh, ik heb ook enkele tips die door de grote Franse chefs zijn ingefluisterd om te delen!

Bereidings- en kooktijd

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Lijst van ingrediënten voor het maken van een chocoladetaart voor 4 personen

 • 200g pure chocolade
 • 200g verse room
 • 50g suiker
 • 3 eieren
 • 1 kruimeldeeg

De voorbereiding

 1. Verwarm uw oven voor op 180°C .
 2. Laat de chocolade samen met de room smelten in een pan op laag vuur.
 3. Klop in een kom de eieren met de suiker.
 4. Voeg geleidelijk het chocolade/roommengsel toe aan het eier/suiker mengsel.
 5. Verspreid het kruimeldeeg in een taartvorm, prik erin met een vork.
 6. Giet het chocolademengsel over het kruimeldeeg.
 7. Bak gedurende 25 minuten op 180°C. Laat afkoelen alvorens te serveren.

  Ontdek mijn heerlijke chocoladetaart op de manier van grote Franse chefs!

Dieetinformatie over het recept

Aangezien het hier gaat om een chocoladetaart, is het suiker- en vetgehalte vrij hoog: ongeveer 350 calorieën per portie . Als u dit recept gezonder wilt maken, kunt u suiker vervangen door stevia of een andere zoetstof naar keuze. Voor het kruimeldeeg, overweeg een volkoren versie die rijker is aan vezels.

Lees ook  Val voor mijn chocoladekoekjes, een recept geïnspireerd door de grootste Franse chefs!

Tips en variaties

Als je een echte lekkerbek bent, raad ik je aan om een klein snufje zout aan je chocoladeganache toe te voegen, dat geeft een verrassende smaaknuance en we kunnen er thuis niet meer zonder! En waarom probeer je niet eens een witte chocoladetaart? Het is een andere heerlijke variant en geloof me, je kinderen zullen er ook dol op zijn!

Spis treści

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.