Onwerkelijk ! Wat zijn de grillen van de superrijken ?

De wereld van de superrijken is fascinerend en extravagant. Van vertroetelde huisdieren in buitensporige habitats tot collecties van luxueuze auto’s, tot waanzinnige projecten zoals het bouwen van een replica van de Titanic of de aankoop van privé-onderzeeërs. Zelfs de eeuwige zoektocht naar jeugd is omgezet in een lucratieve industrie. Inderdaad, extreme rijkdom lijkt een wereld te openen waar alles binnen handbereik is. Deze extravagantie belicht de economische ongelijkheid in onze wereld, waar overleving en overdaad naast elkaar bestaan.

Duik in de extravagante wereld van de superrijken

Ondanks de wereldwijde pandemie zijn de rijkste mensen ter wereld nog rijker geworden. Hun rijkdom heeft inderdaad onvoorstelbare hoogtes bereikt.

Maar met zo’n omvangrijke rijkdom komt een neiging tot extravagante, soms absurde uitgaven. Hier is een overzicht van de meest excentrieke grillen van de superrijken.

Huisdieren die hun fortuin waard zijn

 

Onwerkelijk! Wat zijn de grillen van de superrijken?
© Avantzekerheid

 

 

Onder de waanzin van de rijken staan extravagante huisdieren op pole positie. Neem bijvoorbeeld het geval van miljardair Mukesh Ambani die een wolkenkrabber van 27 verdiepingen bouwde om zijn familie in Mumbai te huisvesten, waarvan een hele verdieping gewijd is aan zijn huisdieren.

De beroemde basketballer Michael Jordan , daarentegen, gaf het bescheiden bedrag van 80.000 dollar uit voor een extravagant habitat voor zijn hagedissen. Maar deze grillen beperken zich niet tot huisdieren. Sommige superrijken gaan zelfs zo ver dat ze hun eigen privédierentuinen bezitten.

Lees ook  Het leven van een miljardair maakt je bang | schitterende droom of gouden nachtmerrie?

Luxe speelgoed: van ultraverfijnde auto’s tot privé-onderzeeërs

Het hebben van een vloot van luxe auto’s lijkt de norm te zijn voor de superrijken. De autocollecteur, Hassanal Bolkiah, sultan van Brunei, heeft een autoverzameling ter waarde van 5 miljard dollar, met exclusieve auto’s zoals de Rolls-Royce Phantom Serenity.

En als één auto niet genoeg is, is het tijd om over te stappen op onderwatervoertuigen. De mede-oprichter van Microsoft, Paul Allen , heeft het verbazingwekkende bedrag van 12 miljoen dollar uitgegeven aan zijn eigen privé-onderzeeër.

Onwerkelijk! Wat zijn de grillen van de superrijken?

Reizen buiten deze wereld

De vastgoedmagnaat Clive Palmer haalde in 2012 de krantenkoppen toen hij aankondigde dat hij een replica van de Titanic wilde bouwen, bijgenaamd Titanic II .

Het project, dat enkele honderden miljoenen dollars kostte, zou in 2016 varen, maar werd uitgesteld. Bovendien, met de komst van privé-ruimtereizen, overwegen miljardairs als Elon Musk en Jeff Bezos hun vakanties door te brengen buiten de aardse atmosfeer.

Lees ook  5 stille alarmen: twijfel je aan hem? Ontcijfer de tekenen dat hij wil verbreken.

De cultus van schoonheid en eeuwige jeugd

De zoektocht naar de fontein van de jeugd is altijd een terugkerend thema geweest in de geschiedenis van de mensheid, en het lijkt erop dat de superrijken bereid zijn een fortuin uit te geven om jong en mooi te blijven.

Van dure anti-verouderingsbehandelingen tot exorbitante cosmetische chirurgie, de grote fortuinen zijn tot alles bereid om het onvermijdelijke uit te stellen.

Hoewel het fascinerend is om je onder te dompelen in de fantastische wereld van de grillen van de superrijken, is het ook belangrijk om de enorme ongelijkheid in rijkdom die in de wereld bestaat te onthouden.

Terwijl sommigen miljarden uitgeven aan hun huisdieren, auto’s of ruimtereizen, worstelen miljoenen mensen om in hun basisbehoeften te voorzien.

Related post

Reineke Bressers
Geschreven door, Reineke Bressers
Hallo iedereen, mijn naam is Reineke Bressers! Welkom op onze website gewijd aan nieuws, astrologie, spiritualiteit, psychologie, spelletjes en puzzels, koken en alles wat met het huis te maken heeft. In samenwerking met Douglas en Berangaria hebben we besloten om onze kennis en passies met jullie te delen! Ons doel is niet alleen om je te vermaken, maar ook om je aan het denken te zetten, vragen te stellen en je kennis uit te breiden. Ik hoop dat je geniet van de inhoud en dat je hier een plek vindt voor uitwisseling, delen en ontwikkeling. Veel plezier bij het ontdekken!