Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten voor een pasta ovenschotel voor 4 personen
Hier is wat u nodig heeft:
- 300g pasta van uw keuze
- 1 liter melk
- 50g boter
- 50g bloem
- 100g geraspte kaas
- Zout,
Bereiding van uw ovenschotel
Het recept is eenvoudig, volg gewoon deze stappen:
- Kook uw pasta in een pan met gezouten kokend water. Ze moeten al dente zijn.
- Bereid ondertussen uw bechamelsaus: smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en meng goed. Voeg vervolgens de melk geleidelijk toe onder voortdurend roeren tot de saus dikker wordt. Zout, peper.
- Giet de pasta af en meng deze met de bechamelsaus.
- Verwarm uw oven voor op 190°C.
- Vet een ovenschaal in en giet er uw pasta met bechamelsaus in. Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak gedurende ongeveer 20 minuten, tot de ovenschotel goudbruin is.
Een klein dieettip
We weten allemaal dat gebakjes niet het meest dieetvriendelijke voedsel op de planeet zijn, maar ze zijn zeker heerlijk! Dit recept levert ongeveer 500 calorieën per portie.
Als u het lichter wilt maken, kunt u magere melk gebruiken voor de bechamelsaus en de hoeveelheid kaas verminderen.
U kunt ook gesneden groenten toevoegen om het volume te verhogen zonder veel calorieën toe te voegen – spinazie of courgette werken goed!
Tips en variaties
Nu is het tijd voor creativiteit! U kunt het type pasta wijzigen voor een andere variëteit of zelfs een glutenvrije versie maken met maïs- of rijstnoedels.
Een pasta ovenschotel is ook een geweldige manier om restjes vlees te hergebruiken – probeer het eens met geroosterde kip of spekjes.
Een opmerking voor kaasliefhebbers – waarom niet proberen met geitenkaas of roquefort voor een ovenschotel met een echt goddelijke Franse touch? Veel plezier met het vinden van uw favoriete combinatie!