Transformeer je keuken voor meer ruimte met mijn tips!

Stap 1: Sorteren is essentieel

Voordat ik mijn keuken opnieuw ging indelen, moest ik al mijn keukengerei en etenswaren sorteren. Ik kon veel ruimte besparen door dingen weg te doen die ik nooit of te weinig gebruikte. Ik had bijvoorbeeld drie vorkjes, maar eigenlijk gebruik ik er maar één.

Hetzelfde geldt voor voedsel: hoeveel kruiden heb ik jarenlang bewaard zonder ze ooit te gebruiken? Op basis van deze observatie volgt hier een techniek die is voorgesteld door Ademe (Agence de la Transition Écologique): het 5S-systeem. Dit is een Japanse methode waarbij **Elimineren, Vereenvoudigen, Lokaliseren, Standaardiseren en Bewaken**.. Als je dit hebt gedaan, heb je een duidelijker beeld van wat je echt nodig hebt en waar je het moet laten.

Lees ook  Hoe weet je of je bedwantsen hebt?

Stap 2: Optimaliseer bestaande opslag

De tweede stap was het optimaliseren van mijn bestaande opslag. Denk slim, net als ik! Waarom gebruik je je kastdeuren niet voor extra opbergruimte?

Dat heb ik gedaan door kruidenrekjes of haken toe te voegen om mijn keukengerei aan op te hangen. Met hoekplanken maak je optimaal gebruik van hoeken die vaak worden verwaarloosd. Franse fabrikanten zoals **Optimiz** bieden zeer effectieve oplossingen om je keukenruimte te optimaliseren.

@

♬ –

Stap 3: Slimme opslagopties vermenigvuldigen

Dankzij de vooruitgang in meubelontwerp zijn er nu veel ruimtebesparende oplossingen in de keuken. Ik ben bijvoorbeeld gevallen voor tafels en krukjes die tegen de muur kunnen worden geklapt. Dat bespaart echt ruimte.

Waarom kies je niet voor een gootsteen met een inklapbare kom? Ik heb ook opbergdozen op mijn planken gezet om mijn eten in vakjes te verdelen en het makkelijker te maken om te vinden wat ik nodig heb.

Lees ook  Geen man nodig in huis! De eenvoudige en ecologische techniek om uw leidingen schoon te maken

Sommige fabrikanten, zoals het Franse merk **Compactor**, bieden praktische, design opbergoplossingen die esthetiek en functionaliteit combineren.

Stap 4: Maak optimaal gebruik van open ruimtes

Het plafond bijvoorbeeld, dat vaak over het hoofd wordt gezien, is een uitstekende plek om potten en pannen op te hangen. Keukenmuren kunnen ook worden benut door planken of hangstangen voor keukengerei te installeren. Dat is wat ik heb gedaan en ik ben er erg blij mee!

Het geeft mijn keukeninrichting een heel trendy workshopkeukengevoel. Franse bedrijven zoals **La Redoute Interieurs** en **Leroy Merlin** bieden een breed scala aan oplossingen om deze vaak over het hoofd geziene ruimtes optimaal te benutten. Opbergruimte in een keuken is geen exacte wetenschap; het hangt allemaal af van je behoeften, je ruimte en de manier waarop je kookt.

Lees ook  Hoe maakt u de deur van uw oven effectief schoon (vooral tussen de ruiten)?

Hoe heb ik in één ochtend 4 opbergruimtes in mijn keuken kunnen maken?vracdrive

Maar als je deze tips volgt, weet ik zeker dat je de opbergruimte in je keuken kunt optimaliseren, net als ik. Let er wel op dat je de opbergruimtes niet te vol maakt, want dat kan ten koste gaan van de efficiëntie en ergonomie.

Related post

Berube Berangaria
Geschreven door, Berube Berangaria
Hallo, mijn naam is Berangaria Berube. Ik ben een ontwikkelaar van amusementsspellen, maar mijn passie gaat verder. Ik ontwerp ook graag persoonlijkheidstests op basis van verschillende afbeeldingen voor betere zelfkennis. Mijn doel is om het leuk te maken en tegelijkertijd zelfkennis te bevorderen.